IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Булгартабак и тютюневият сектор не трябва да се обвързват

Дружеството изкупува само 10% от българския тютюн, става ясно от изготвен доклад за състоянието на компанията преди продажбата й

22:00 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трайков: Булгартабак и тютюневият сектор не трябва да се обвързват

Всеки път, когато се говори за Булгартабак, се говори за тютюневия сектор, а двете неща не трябва да се свързват. Това смята икономическият министър Трайчо Трайков, който в четвъртък е изпратил до министрите Симеон Дянков, Мирослав Найденов и Цветан Цветанов изготвен доклад за състоянието на дружеството.

Целта на изготвения документ според министъра е да се дадат допълнителни данни на властите относно възможностите за общи усилия в подкрепа на компанията, която държавата планира да продаде за минимум 100 млн. евро.

„Булгартабак” ползва в рецептите си 38% български тютюни и това е максималното, което може да се ползва, за да може да си продава дружеството цигарите, смята министърът.

От целия изкупуван тютюн, произведен в България, „Булгартабак” изкупува 10%. Освен това според Трайков дружеството има проблем да купи този дял заради наличието на много изкупвателни компании, някои от които дават по-висока цена.

За „Булгартабак” не стои въпросът да купува ли повече или по-малко български тютюн. Дружеството дори не може да купи целия български тютюн, от който има нужда, казва министърът.
 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още