IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

64 хил. лв. глоба за ВиК Враца за прекъсване на водоподаването към абонати

Служители на дружеството са демонтирали стари водомери, в отсъствието на абонатите

11:35 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
64 хил. лв. глоба за ВиК Враца за прекъсване на водоподаването към абонати

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи на „Водоснабдяване и Канализация“ ООД, гр. Враца санкция в размер на 64 хил. лв., за необосновано спиране на предлаганите от оператора услуги, съобщиха от комисията.

Производството на комисията е установило, че служители на дружеството са влезли в имот на семейство от гр. Бяла Слатина и в тяхно отсъствие са демонтирали от водомерната шахта стария водомер, прекъсвайки водоподаването към имота.

Подобна процедура е прилагана и спрямо други абонати от града.

Комисията смята, че дружеството е трябвало да се възползва от възможността, дадена от законодателството, да подмени неотговарящия на изискванията водомер с оборотен такъв, докато абонатът закупи и предостави за монтаж и проверка нов измервателен уред.

При липсата на каквато и да е конкуренция на пазара на водоснабдяване и канализация операторът трябва да се възползва от абсолютно всички възможности, които му предоставя закона, се подчертава в решението на КЗК.

При определяне на санкцията комисията е взела под внимание краткия период на нарушението и съдействието в хода на производството от страна на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още