IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заради лошо снегопочистване вчера в София фирмите получават 20% от парите

От общо 2 млн. лева, които би трябвало да получат фирмите за работата си вчера, ще им бъдат изплетени 410 хил. лв.

16:56 | 06.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Заради лошо снегопочистване вчера в София фирмите получават 20% от парите

Снегопочистващите фирми в София ще получат само една пета от полагащите им се по принцип пари за зимното почистване през вчерашния ден. Това разпореди кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседанието днес на оперативния щаб по зимното почистване.

Фандъкова даде крайно незадоволителна оценка за организацията на работата на почистващите фирми през вчерашния ден. Тя уточни, цитирана от БТА, че за отделни райони на Столицата, като „Триадица", където има под 5% изпълнение на тази дейност, няма да бъде платено нищо.

В крайна сметка от общо 2 млн. лева, които би трябвало да получат фирмите за работата си вчера, ще им бъдат изплетени 410 хил. лева.

След снеговалежа в средата на декември от общо 3 млн. лева за зимно почистване фирмите получиха половината, съобразно свършената работа по преценка на общината.

Кметът на София поиска от управителите на фирмите да бъде създадена нова организация по зимното почистване, като се гарантира подобряването на услугата.

При очакван снеговалеж колите на фирмите ще трябва да излизат предварително от базите си, които обикновено са извън обслужваните райони, и да се разполагат в районите за почистване, нареди кметът на Столичната община. Като временни бази ще се използват и гаражите на градския транспорт. Целта е да се намали времето за придвижването на техниката от гаражите на почистващите фирми до обслужваните райони и улиците с масов градски транспорт. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още