IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обиски в сградата на "Бул Инс", задържани са Маргините и Сако*

Акцията и арестите са във връзка с убийството на Боби Цанков

18:46 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обиски в сградата на "Бул Инс", задържани са Маргините и Сако*

Започнаха обиски в сградата на "Бул Инс" на бул. "Дж. Баучер" в столицата, съобщиха за БТА източници в полицията.

Според неофициални данни акцията има връзка с убийството на Боби Цанков. Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата.

Цанков беше застрелян днес на обяд на столичния булевард „Александър Стамболийски”. При стрелбата пострадаха още двама мъже - охраната на убития, като те са без опасност за живота. Според градския прокурор на София Николай Кокинов вече има заподозрени за убийството

През 2004 г. в асансьор на сградата на застрахователната компания беше взривен Стоил Славов, един от основателите на групировката СИК и "Интергруп" и съдружиник на братята Маргини. По-късно във вторник стана ясно, че по случая с Цанков са задържани Красимир и Николай Маринови, както и Стефан Бонев-Сако. 

В интервю за Investor.bg от септември 2009 г. Стоян Проданов, изпълнителен директор на Бул Инс, уточни, че акционери в компанията са финансови инвеститори, основно чуждестранни компании, и лица, голяма част от Европейския съюз. 
 
В сградата на Бул Инс се намират офиси на Маргините.

ЕK за разстрела

Европейската комисия реагира на днешното убийството на радиоводещия Боби Цанков в София.

Нашите първи мисли са със засегнатите от акта семейства.

Същевременно убийствата в резултат на стрелба са проблем, по който трябва спешно да се вземат мерки в България, заяви заговорителят на ЕК Марк Грей.

Надяваме се, че българските власти ще изправят извършителите на този акт пред съд колкото е възможно по-бързо, добави той.

А българските власти?

„Предполагаше се, че би могло да се случи нещо подобно при такива добри полицейски операции”, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти по повод на убийството на радиоводещия Боби Цанков.

Цветанов присъства на съвещание в прокуратурата заедно с главния прокурор Борис Велчев, главния секретар на МВР Калин Георгиев, градския прокурор на София Николай Кокинов и неговия заместник - Роман Василев, както и директора на Столичната дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов.

Цветанов посочи, че в момента има напрежение в престъпния контингент и от МВР искат да го приведат в известност, за да противодействат на подобни процеси.

Министърът не коментира въпрос дали Цанков е бил важен източник на полицията.

По темата за обиските, които освен в "Бул Инс", са и в хотела "Царско село", Цветанов каза, че те са част от полицейските операции, "които трябва да се случат".

За двамата мъже, които пострадаха при стрелбата срещу Цанков, Цветан Цветанов коментира, че те не са обикновени граждани, а "по някакъв начин са познати и известни".

Министърът добави, че всичко, което се случи днес, не е насочено срещу обикновените и нормални граждани.

Междувременно, след продължил близо 5 часа оглед, тялото на радиоводещия беше вдигнато от местопрестъплението и беше откарано за аутопсия в Съдебна медицина.

*Актуализирано към 19:25

Още по темата:

Кой уби Боби Цанков? Горещите версии

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още