IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Затвориха нелегален цех за месо в София

Изяснява се дали продуктите са достигнали до търговската мрежа

15:39 | 04.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Затвориха нелегален цех за месо в София

Инспектори от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол” на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) са затворили нелегален обект за производство на месни продукти в ж.к. „Гевгелийски” в София.

Проверката е извършена по сигнал на 30 декември 2009 г., се посочва в съобщението на НВМС.

В бивш ресторант се е извършвала нерегламентирана производствена дейност при изключително лоши хигиенни условия. В две помещения е било разположено оборудване за производство на месни заготовки, а в предверието на обекта е била монтирана хладилна камера за съхранение на продуктите от животински произход.

При проверката инспекторите са открили и възбранили 615 кг готови месни заготовки и суровини. Иззетите продукти ще бъдат унищожени в екарисаж. В обекта са открити документи и етикети на регистрирано в НВМС месопреработвателно предприятие. Изяснява се дали продуктите са достигнали до търговската мрежа.

Съгласно Закона за храните на лицето, извършващо производствена дейност в момента на проверката, е съставен акт за административно нарушение, санкцията за което на стойност между 2000 и 4500 лв. Случаят е предаден на Икономическа полиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още