IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължиха до края на 2010 г. споразумението с Швейцария за финансова помощ

Досега са усвоени 52 млн. франка от предвидените по споразумението 60 млн. франка

11:44 | 30.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Удължиха до края на 2010 г. споразумението с Швейцария за финансова помощ

До 31 декември 2010 г. ще бъде удължено действието на споразумението с Швейцария за оказване на финансова помощ, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира измененията в документа, подписан през 1992 г. Според него страната ни получава 60 млн. швейцарски франка (40,3 млн. евро) за осъществяването на проекти до края на тази година, свързани с енергетиката и опазването на околната среда.

Досега са усвоени над 52 млн. швейцарски франка (35 млн. евро) за рехабилитация на подстанция „Царевец-Велико Търново“, на ВЕЦ „Пещера“, на ВЕЦ „Батак“ и ВЕЦ „Алеко“, за изграждане на централни стерилизационни центрове за регионални болници, изследване на сеизмичната безопасност в АЕЦ „Козлодуй“, модернизация и разширение на пречиствателната станция за отпадни води в Пловдив, както и изграждане на помпена станция за прехвърляне на отпадъчни води от северната част на града до нея.

Продължава изпълнението на проекта за изграждане на съоръжение за изгаряне на болнични отпадъци в Пловдив. Удължаването на срока на действие на споразумението ще позволи успешното му приключване, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още