IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фирмите големи данъкоплатци в България се увеличават двойно до 1429

Към 30 април тази година регистрираните големи данъкоплатци са били 679

15:34 | 29.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фирмите големи данъкоплатци в България се увеличават двойно до 1429

Общо 1429 дружества от цялата страна ще бъдат регистрирани в дирекцията Големи данъкоплатци и осигурители в София, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). За сравнение към 30 април тази година регистрираните големи данъкоплатци са били 679, показва справка на сайта на агенцията.

Всички фирми задължително отговарят на поне два от следните 4 критерия: приходи от продажби през 2008 г. за над 20 млн. лв., среден списъчен брой на персонала за 2008 г. над 120 души, платени данъци и осигурителни вноски през 2008 г. за над 2 млн. лв. и възстановени данъци през 2008 г. за над 2 млн. лв.

В дирекцията за големи данъкоплатци се регистрират и всички банки и клонове на чуждестранни банки, застрахователните и презастрахователните дружества, както и всички пенсионно и здравно осигурителни дружества и/или дружествата за допълнително доброволно осигуряване, както и учредените и управлявани от тях фондове.

Всички компании, които отговарят на условията за големи данъкоплатци, ще бъдат писмено уведомени от НАП. Големите данъкоплатци и осигурители ще се обслужват от дирекцията в София, като за тях се запазва възможността да подават декларации и други документи в териториалните дирекции на НАП по седалищата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още