IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Директорите на БФБ ще са Любо Бояджиев, Васил Големански и Петко Шишков

Иван Такев и Асен Ягодин запазват местата си, а постовете си губят Б. Илкова, В. Папазов, А. Пръмов, Т. Брешков и Л. Елкова

08:09 | 29.12.09 г.
Любомир Бояджиев. Снимка: Личен архив
Любомир Бояджиев. Снимка: Личен архив

Министърът на финансите Симеон Дянков предлага прекратяване на мандата на всички досегашни седем членове на Съвета на директорите на БФБ-София, преизбиране на двама от тях и избор на нови трима. Това показва допълнителна точка 2 към материалите за Общото събрание, насрочено за 20 януари 2009 г., до текста на която Investor.bg има достъп.

Постовете си губят Бистра Илкова, Виктор Папазов, Андрей Пръмов, Тодор Брешков и Людмила Елкова. В новия Съвет на директорите не фигурира и кандидатурата на Племен Дерменджиев, записана като точка 1 в дневния ред на общото събрание.

Иван Такев и Асен Ягодин запазват постовете си.

Новите лица са Любомир Бояджиев, основател и собственик на ИП БенчМарк Финанс АД. Понастоящем председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници БАЛИП. Преди години Бояджиев е бил брокер в ИП Елана АД. Бояджиев е роден през 1970 г.

"Приех поканата за член на Съвета на директорите на БФБ-София като представител на БАЛИП", заяви Любомир Бояджиев за Investor.bg.

"Предлагането на преставител на БАЛИП в ръководството на БФБ-София е било съгласувано и с други членове на управителния съвет на БАЛИП", сподели за Investor.bg Николай Ялъмов, член на управителния съвет на асоциацията.

Другото ново старо лице е Васил Големански. В миналото дългогодишен служител на Централен депозитар на позицията директор на отдел „Информационни технологии“. През 2005 г. БАЛИП предложи той да бъде избран за изпълнителен директор на депозитаря, но това не бе прието от акционерите. Големански е роден през 1968 г.

Големански е ръководител на Фючърсна борса София АД, създадена през 2007 г., като освен него членове на Съвета на директорите са Николай Ялъмов и Антон Домозетски, които са ръководители на ИП Капман АД. Фирмата Фючърсна борса София АД обаче така и не е развивала дейност.

Третото ново лице в управата на БФБ-София е роденият през 1970 г. Петко Тодоров Шишков. През 1997 г. той е акционер с 0,95% в ИП Булброкърс АД, като според архивите е акционер в посредника и през 2002 г. От 1999 г. до 2002 г. той е главен редактор на в-к Капитал. Той е бил и председател на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил.

Шишков е управлявал и бургаската компания за производство на облекло Ропотамо АД.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още