IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch потвърди рейтинга на SG Експресбанк

Перспектива на рейтинга на българското подразделение на Societe Generale остава негативна

14:03 | 28.12.09 г.
Fitch потвърди рейтинга на SG Експресбанк

Рейтинговата агенция Fitch потвърди дългосрочен кредитен рейтинг ВВВ+ на българското подразделение на Societe Generale - Societe Generale Експресбанк с негативна перспектива. В момента това е най-високият рейтинг, който може да бъде даден от Fitch на финансова институция в България, съобщиха от българския трезор.

Дългосрочният рейтинг на Societe Generale Експресбанк и поддържащият рейтинг изразяват силната възможност за подкрепа при нужда от страна на групата Societe Generale (оценена с рейтинг ‘А+ със стабилна перспектива), собственик на 99,6% от капитала. Негативната перспектива на дългосрочния рейтинг на SG Експресбанк отразява дадената негативна перспектива на България, се посочва в съобщение на българската банка.

Fitch отбелязва, че рейтингът отразява интеграцията на българското подразделение в Societe Generale, умерения й франчайз, ограничения пазарен риск и адекватна капитализация.

По-рано този месец Fitch понижи кредитните рейтинги на Юробанк И Еф Джи (Пощенска банка) и Обединена българска банка, след като преди това бяха намалени и рейтингите на техните банки-майки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още