IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

5 хил. лв. глоба за фиктивен автомобилен преглед

Лична отговорност ще имат лицата, извършващи преглед, като се въвежда и регистър

13:44 | 23.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
5 хил. лв. глоба за фиктивен автомобилен преглед

Глобите за фиктивни прегледи на автомобили и нарушения при провеждане на шофьорски изпити ще бъдат от по 5 хил. лв. Това съобщи на пресконференция днес министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Александър Цветков след заседание на кабинета, на което бяха приети промени в Закона за движение по пътищата.

Чрез промените се въвеждат пакет от мерки, които ще осигурят противодействие на нарушенията като например фиктивното явяване на преглед, отбеляза министърът.

Лична отговорност ще имат лицата, извършващи преглед, като се въвежда и регистър.

Въвеждат се строги мерки и към инструкторите, като се създава възможност за отнемане на правата за извършване на дейността на лицата, допуснали нарушение при провеждане на обучение.

Ще се създадат условия за сериозен контрол при провеждането на изпити за правоспособност, заяви министърът и добави, че към мерките влизат въвеждането на видеонаблюдение както при изпита в залата, така и на практическия изпит.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още