IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпадна една от последните пречки пред рециклиращ завод на Монбат в Сърбия

До два месеца се очаква старт на пробно производство на олово

09:44 | 23.12.09 г.
Отпадна една от последните пречки пред рециклиращ завод на Монбат в Сърбия

Дъщерното дружество на Монбат АД – Монбат ДОО, Сърбия е получило екологично разрешително за извършване на дейност за преработка на стари акумулатори и оловен скрап на територията на Р Сърбия, съобщава Монбат чрез Бюлетин Investor.bg.

Получаването на комплексно разрешително беше една от последните стъпки, необходими за стартиране на производствената дейност на сръбското дружество, заявяват от Монбат.

Още през 2008 г. Монбат ДОО, гр. Инджия беше получило одобрение и всички необходими разрешителни относно изграждането и въвеждането в експлоатация на завод за рециклиране на стари акумулатори от Министерство на екологията на автономната област Войводина. Въпреки това под натиска на конкурентна компания се наложи тяхната отмяна и процедурата по получаване на екологично разрешително стартира отново през 2009 г.

В тази връзка ръководството на Монбат АД има основания да счита, че в рамките на два месеца Монбат ДОО, Сърбия ще започне пробно производство.

За последните 3 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 14% до 6,76 лв. за акция и 264 млн. лв. пазарна капитализация. 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още