IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Енергийният холдинг стартира процедура за избор на консултант за АЕЦ Белене

В края на януари 2010 г. БЕХ има намерение да обяви открита тръжна процедура за избор на консултант

16:42 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Енергийният холдинг стартира процедура за избор на консултант за АЕЦ Белене

Българският енергиен холдинг (БЕХ) възнамерява да стартира процедура за избор на консултант по проекта АЕЦ Белене. Предварителното намерение за обявяване на процедура ще бъде публикувано в изданията Financial Times и The Economist, както и на корпоративната интернет-страница на БЕХ ЕАД, съобщиха оттам.

Бъдещият консултант ще бъде натоварен със задачи, свързани с преструктуриране на проекта по икономически обоснован начин и създаването на концепция за нова акционерна структура на проекта, която да позволи включването на нови инвеститори в него, както и дейностите по техния избор.

По-конкретно дейностите, по които се очаква да работи консултантът на АЕЦ Белене, са: изработване на концепция за развитието на проекта; осъвременяване на икономическия му модел; подготовка и провеждане на процедура по избор на стратегически инвеститор(и); подпомагане на българската страна при преструктурирането на проекта; подкрепа при развитието и прилагането на комуникационна стратегия; мерки за гарантиране прозрачността на проекта АЕЦ „Белене”.

Съгласно предварителната обява в края на януари 2010 г. БЕХ има намерение да обяви открита тръжна процедура за избор на консултант за осъществяване на изброените дейности, посочват от холдинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още