IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДДС от 17% през 2011 г.

Според премиера данъкът ще падне, „ако всичко се изпълнява по план“

14:34 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
ДДС от 17% през 2011 г.

Ако всичко се изпълнява по план, амбицията на правителството е данък добавена стойност (ДДС) да бъде намален с 3 процентни пункта от 2011 г. и да стане 17 на сто. Това каза пред представителите на чуждестранния бизнес у нас министър-председателят Бойко Борисов.

На работен обяд с членовете на Американската търговска камара и посланиците от ЕС Борисов е изтъкнал, че България е една от малкото страни в Европейския съюз, която спази препоръката за нисък бюджетен дефицит, и всички останали държави търпят наказателни санкции, става ясно от съобщение на правителството.

Представителите на американските делови среди заявиха пред премиера подкрепата за водената от правителството политика, свързана със скорошно присъединяване към еврозоната и подобряването на бизнесклимата.

„Ниският бюджетен дефицит е важно условие за влизането ни в еврозоната и всички политически и приятелски контакти, които имаме, с европейските лидери ще бъдат използвани, за да постигнем таза амбициозна цел“, заяви премиерът.

Според него това ще има положителен ефект за икономиката и ще доведе до намаляване на лихвите по кредитите, стабилизиране на търговията и др.

Премиерът Бойко Борисов коментира и резултатите от завършилата в края на миналата седмица среща на върха в Копенхаген, свързана с климатичните промени. За пресата, а и за някои от участниците, форумът беше провал, но за мен това не е краят на преговорите, а тяхното начало, заяви Борисов.

Според него Европа е лидер и иска да бъде водеща сила в запазването на екологичното равновесие в света и по всички линии ще се упражнява натиск този процес да продължи. „Ако сега не е подписан документ, след шест месеца или след година резултат ще има”, смята министър-председателят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още