IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовите анализатори са търсени от работодателите през декември

Търсенето се дължи на желанието на производствени фирми да оптимизират разходите си в условията на ограничен финансов ресурс

08:49 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовите анализатори са търсени от работодателите през декември

Финансовите анализатори са от позициите с висока квалификация, при които се наблюдава известно оживление на търсенето от работодателите през декември, въпреки като цяло намалялото традиционно в края на годината търсене на работна сила. Това сочи проучване на Investor.bg между водещи агенции за подбор на персонал.

От Synectica обясняват посоченото, с намеренията на работодателите, главно от производствени фирми, да оптимизират разходите си в условията на ограничен финансов ресурс по време на икономическа криза. Разчита се, че по-висококвалифицирани финансови специалисти, в т.ч. главни и оперативни счетоводители, ще могат да направят по-добри финансови планове, вкл. и за реализирането на нови проекти.

Същевременно, както и през предходните два месеца, между най-търсените позиции са тези за търговци от различни нива, а също така и ИТ-специалисти. Задържа се интересът и на търсенето на служебни позиции от аутсорсинг центровете, има заявки и за наемане на счетоводители от различни сектори, според данните на Monday.

От „Менпауър България“ уточняват, че напоследък при тях се е засилил интересът към специалисти в производството, а от търговците по-специално се търсят такива с технически познания.

През 2009 г. като цяло между първите няколко позиции квалифициран персонал, които са търсили работодателите, са: търговци, счетоводители, ИТ-специалисти, като интерес за наемане на работа имаше към всички служебни нива от посочените позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още