IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община предвижда 569 млн. лв. инвестиции през 2010 г.

Официалното регистрираните безработни в София сега са 22 500, докато в края на миналата година са били около 8000

14:15 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Столична община предвижда 569 млн. лв. инвестиции през 2010 г.

Общият размер на инвестиционната програма на Столичната община за следващата година е 569 млн. лв., съобщи зам.-кметът Минко Герджиков при представянето на проекта за бюджет за 2010 г.

По думите му през следващата година ще се усвояват пари за строителството на два подземни паркинга - пред ЦУМ и на бул. „Джеймс Баучер“, а освен това са предвидени и средства за разширението на парк „Гео Милев“ и на Южния парк.

В общинския бюджет са предвидени пари и за довършване на разширението на трамвайното трасе от гара „Искър“ до „Цариградско шосе“, както и за рехабилитацията на трасето по ул. „Цар Симеон". Парите за ремонт на уличната мрежа за следващата година са общо 27 млн. лв.

За финансиране на градския транспорт са предвидени 87 млн. лв., като 73 млн. от тях са за компенсация на преференциалните карти за социално слаби. С останалите ще бъде увеличено заплащането за пътникокилометър за „Столичен електротранспорт“, тъй като се изплаща заемът за доставката на нови тролейбуси.

Общината очаква през следващата година в бюджета да постъпят 6 млн. лв. от наем на рекламни съоръжения, а тази година средствата са 2,7 млн. лв.

При прехвърлянето на общините на правото да събират местните данъци през 2005 г., несъбраните вземания от минали години са били 300 млн. лв., а към тази година неплатените данъци и такси от предишни периоди са 180 млн. лв. Тази година общината е събрала 56 млн. лв. от тях.

Зом.-кметът е съобщил още, цитиран от БТА, че официалното регистрираните безработни в София сега са 22 500, докато в края на миналата година са били около 8000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още