IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат да се отнеме лизенз за обработка на тютюн заради задължения

„Лийв табако – А. Михайлидис” не са платили навреме задълженията си към тютюнопроизводители

11:51 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат да се отнеме лизенз за обработка на тютюн заради задължения

Министерство на земеделието и храните (МЗХ) ще предложи на Министерски съвет да бъде отнето безсрочното разрешение за промишлена обработка на тютюн на „Лийв табако – А. Михайлидис” АД, гр. Сандански за срок от 3 години заради натрупани задължения към тютюнопроизводителите.

Изкупуването на суров тютюн от сортова група “Виржиния”, реколта 2008 г. приключи на 9 ноември 2008 г. Съгласно Закона за тютюна и тютюневите изделия, изплащането на изкупения тютюн се извършва не по-късно от 30 дни от датата на приемането на тютюна. Изкупуването на тютюна от сортови групи “Басми” и “Каба Кулак” за реколта 2008 г. приключва на 1 март 2009 г.

През март тази година е извършена и проверка на място от комисия на Фонд “Тютюн”, която е констатирала, че към 27 март 2009 г. дружеството има задължения към тютюнопроизводителите на обща стойност близо 1,128 млн. лв.

През юни от „Лийв табако – А. Михайлидис” са информирали, че са превели 845 хил. лв. В същото писмо те са заявили, че не е изплатено задължението на една фирма - ЕТ “Виржиния-Димитър Димитров”, в размер на близо 59 хил. лв., тъй като имат претенции, че фирмата не е изпълнила условия по договора.

Изтеклият срок за плащане е основание за отнемане на лиценза на „Лийв табако – А. Михайлидис” АД за срок от 3 години, посочват от МЗХ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още