IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Глобал Кепитъл е записал варанти, на аукцион отиват до 565 хил. права

Акционът за неизползваните права ще се проведе на 23 декември, ако БФБ не промени датата поради работния ден в събота

11:26 | 18.12.09 г.
И Глобал Кепитъл е записал варанти, на аукцион отиват до 565 хил. права

Глобал Кепитъл ООД е записал варанти на Енемона срещу притежаваните от него около 1,8 млн. права, или 15% от всички издадени, и за аукциона за неизползваните права остават до 565 128 права, показва справка в Централен депозитар. Основен акционер в Глобал Кепитъл ООД е мажоритарният собственик Дичко Прокопиев, който също записа варанти срещу правата си.

В следващите дни Централен депозитар ще обяви точния брой права, които ще отидат на аукцион. Крайният срок за заявленията за записване беше 16 декември, но и вчера и днес неизползваните права намаляват, затова бройката от 565 128 права не е окончателна.

Аукционът е насрочен за 23 декември 2009 г., но БФБ-София може да промени датата на 22 декември 2009 г., тъй като 19 декември (събота) е работен ден, а търгът трябва да е на 5-тия работен ден след 16 декември, което е 22 декември.

Срещу две права може да се запише един варант с емисионна стойност 17 ст.

Динамичен пазар като българския ще позволи на цената на варантите да остане висока дори и три години преди упражняването им, ако Енемона все още се търгува на 9 лв., смята Цветослав Цачев от ИП Елана Трейдинг.

За последните 3 месеца акциите на Енемона АД поевтиняват с 28,46% до 8,8 лв. за акция и 105 млн. лв. пазарна капитализация.

*Материалът и цитираното мнение имат аналитичен характер и не са препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.

Още по темата:

Каква е научната цена на варантите на Енемона?

Какво представляват варантите?

Свързани компании:

Енемона АД права за варанти(E4AC)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 18.12.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още