IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правителството разреши разсрочване на инвестициите в Параходство БМФ

Искането за разсрочване е мотивирано с негативното влияние на икономическата криза, ограниченото кредитиране и намаленото световно производство на стомана

12:29 | 16.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството разреши разсрочване на инвестициите в Параходство БМФ

Министерски съвет разреши да се разсрочат планираните инвестиции в „Параходство Български морски флот“ ЕАД след одобрение на допълнително споразумение към договора за приватизация на 70 на сто от БМФ, сключен през август 2008 г. Това съобщи правителствената пресслужба.

Според договора за продажба купувачът „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД е задължен да инвестира 779,880 млн. лв. за 10 години.

Първият отчетен период за капиталовложения завършва на 31 декември 2009 г. За това време новият собственик е трябвало да инвестира 53,6 млн. лв. Досега обаче са вложени 300 хил. лв. Останалата сума от 53,3 млн. лв. се разпределя пропорционално за следващи периоди, е записано в утвърденото допълнително споразумение.

Искането за разсрочване е мотивирано с негативното влияние на икономическата криза, ограниченото кредитиране и намаленото световно производство на стомана, което е основният товародател за водния транспорт.

Разсрочването на инвестициите е в съответствие с изискванията на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още