IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От 19 декември отпадат визите за граждани на Македония, Сърбия и Черна гора

Отпадането на изискванията за полагане на визи ще се прилага само за гражданите на трите държави, които притежават валидни паспорти с биометрични данни

20:51 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
От 19 декември отпадат визите за граждани на Македония, Сърбия и Черна гора

От 19 декември отпадат визовите изисквания за гражданите на Република Македония, Сърбия и Черна гора, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Отпадането на изискванията за полагане на визи ще се прилага само за гражданите на трите държави, които притежават валидни паспорти с биометрични данни. Те ще имат право на престой до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото влизане.

Притежателите на паспорти от стария тип няма да бъдат освободени от изискването за полагане на визи и за тях ще продължи издаването на краткосрочни визи по досегашния ред.

Освобождаването от визов режим не важи за притежателите на сръбски паспорти, издадени от сръбския Координационен отдел.

Задължението за притежаване на дългосрочни визи се запазва. Процедурите по издаването им при условията на националното законодателство остават непроменени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още