IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дянков: Държавата започва разплащанията с бизнеса

По думите на финансовия министър основен приориет занапред става икономическият растеж

15:03 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Дянков: Държавата започва разплащанията с бизнеса

От днес държавата ще започне разплащане на договорите с бизнеса, които бяха забавени заради бюджетния дефицит, обяви днес на среща с предприемачи в Монтана министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му Министерски съвет е издал постановление, с което се разрешава от 15 декември да започне разплащането от страна на държавата към бизнеса. Става въпрос предимно за плащания към строителни фирми.

Ще се разплащат проверени фактури за извършена работа, уточни Дянков, цитиран от БТА. Министърът смята, че разплащането от страна на държавата към бизнеса ще намали междуфирмената задлъжнялост, която, според данните на Българска стопанска камара, към края на годината ще надмине 100 млрд. лева.

Според данните на бизнеса забавените плащания на държавата към фирмите, вкл. и ДДС, вече възлизат на около 2 млрд. лева.

Дянков коментира още, че през последните два месеца главната му задача е била да се справи с бюджетния дефицит и я е изпълнил успешно. Сега вече основен приоритет в работата на Министерството на финансите става икономическият растеж, обяви министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още