IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работодатели изплатиха забавени заплати за 35 млн. лв. след проверки

Съставени са общо 3 464 акта за търсене на административно-наказателна отговорност от нарушителите

12:16 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Работодатели изплатиха забавени заплати за 35 млн. лв. след проверки

Забавени трудови възнаграждения в размер на 35 млн. лв. и дължимите върху тях осигуровки са изплатени от работодатели от средата на август до началото на декември в резултат на масираните проверки за спазване на трудовото и осигурителното законодателство, съобщиха от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ГИТ).

От 17 август до 11 декември инспекторите по труда са извършили над 23 хил. проверки. От тях близо 3 хил. са реализирани съвместно с Националната агенция по приходите и с ИА „Автомобилна администрация“, а 20 хил. са самостоятелни проверки на ГИТ.

Съставени са общо 3 464 акта за търсене на административно-наказателна отговорност от нарушителите.

Само през последната работна седмица - от 7 до 11 декември, са извършени 1 416 проверки. Констатирани са 3270 нарушения на трудовото законодателство, от които 260 са за забавено изплащане на трудовите възнаграждения.

Най-голям брой нарушения за забавено изплащане на трудовите възнаграждения през този период са установени на територията на Русе (43), Шумен (40), Силистра (34) и Добрич (20).

Най-големи суми трудови възнаграждения са изплатени през последната работна седмица в Дирекциите „Инспекция по труда“ в Русе, Шумен, Стара Загора, София-област и Търговище.

Всички предприятия, където са констатирани нарушения и са дадени предписания за забавените плащания, както и за груби нарушения на безопасността на труда, инспекторите проверяват задължително отново, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още