IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Земеделци дължат над 370 хил. лв. невнесен ДДС

Извършена е проверка на физически лица, декларирали доходи от земеделска продукция в периода от 2005 г до 2008 г.

12:04 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Земеделци дължат над 370 хил. лв. невнесен ДДС

11 земеделски производители от София са се опитали да избегнат регистрация по ЗДДС и да платят дължимия данък, като ревизорите от столичната дирекция на Националната агенция за приходите са установили, че те дължат на бюджета над 370 хил. лв. ДДС.

Извършена е проверка на физически лица, декларирали доходи от земеделска продукция в периода от 2005 г до 2008 г. За лицата е имало данни, че подлежат на задължителна регистрация по ДДС, но не са я направили, се посочва в съобщението на агенцията.

Инспекторите установили, че 11 производители на плодове, зеленчуци, мед, яйца и др. са формирали през различни години от проверявания период облагаем оборот от 100 до 250 хил. лв. Получените приходи са значително над прага за задължителна регистрация по ЗДДС (50-75 хил. лв.).

За 6 от проверените задължението е възникнало само за минали години. За другите 5 е установено, че и към момента на проверката са налице обстоятелства за регистрация по ЗДДС и им е връчен акт за регистрация.

На земеделските производители са били възложени ревизии, които да установят размера на дължимото, но неначислено и невнесено ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още