IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

100 хил. лв. ще получи най-добрият млад предприемач в България

В конкурса могат да участват предприемачи, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от година

14:55 | 14.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
100 хил. лв. ще получи най-добрият млад предприемач в България

Сто хиляди лева ще получи победителят в конкурса за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи, който започва през януари. Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което подкрепя инициативата на фондация Empower United.

В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години.

Първата награда в конкурса е 100 хил. лева - сума, която е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес, посочват от министерството. Освен това победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти.

Процедурата по кандидатстване ще бъде обявена в края на януари. Тогава всички предприемачи, които искат да се включат в състезанието, ще могат да изтеглят формуляра за кандидатстване от интернет страницата на Empower United. Крайният срок е юни 2010.

Бизнес плановете ще преминат през три кръга на оценка от жури от успели предприемачи и професионалисти. Ще има награди и за класиралите се на второ и трето място, както и „зелена“ награда.

От януари до май 2010 г. всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с лектори бизнес лидери и експерти.

Томас Хигинс, председател на фондацията, определя като основна цел на конкурса насърчаване на предприемаческото и бизнес мислене, както и стимулиране на развитието на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още