IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данъкът за колите в София няма да се вдига. Засега

Има предложения за подобна стъпка, до този момент е решено само за по-висока такса за детските градини

13:18 | 09.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данъкът за колите в София няма да се вдига. Засега

На този етап няма решение за увеличаването на данъка за превозните средства в София, каза пред журналисти кметът на града Йорданка Фандъкова.

„По време на обсъжданията на бюджета (на София) в групата на ГЕРБ беше обсъждан и вариантът за увеличаването на данъка върху моторните превозни средства в София, но нямаме окончателно решение по този въпрос“, посочи Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й до момента единствената такса, която ще се увеличи, е тази за детските градини, заплащани от родителите на децата.

Фандъкова каза още, че всекидневно се прави разпределение на средствата, постъпващи в Столичната община през този месец, и с тях се заплащат всички належащи разходи.

Според нея проектът за бюджет на общината за следващата година ще бъде внесен в Столичния общински съвет преди Коледа.

Около 30 млн. лв. са задълженията на общината към извършителите на услуги. За момента с парите, постъпващи в приходната част на бюджета на общината, се покриват основните ангажименти - заплати, комунални услуги, добави Фандъкова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още