IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парламентарната група на РЗС прекрати съществуването си

Деветте депутати от РЗС стават незевисими и Яне Янев ще трябва да напусне постта на председател на комисията за борба с корупцията

10:01 | 09.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Парламентарната група на РЗС прекрати съществуването си

Парламентарната група на партия „Ред, законност, справедливост“ (РЗС) е заличена от днес от специалния регистър на парламентарните групи, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева, след като обяви постъпилото заявление на депутата Марио Тагарински за напускане на групата.

С напускането на Тагарински численият състав на парламентарната група на РЗС е намален на девет народни представители и съгласно правилника за организацията и дейността на парламента групата преустановява съществуването си, тъй като броят на членовете й вече е под определения минимум от 10 души, поясни Цачева, цитирана от БТА.

Тагарински подаде заявление за напускане на 4 декември, без да уведоми предварително за мотивите си доскорошната си парламентарна група. Председателят на РЗС Яне Янев тогава изказа предположение, че на съпартиеца му е оказван натиск от ГЕРБ да напусне групата, за да се стигне до разпадането й, което Тагарински категорично опроверга.

Така според правилника за работа на Народното събрание останалите девет депутати от РЗС вече ще имат статут на независими, което означава, че няма да могат да оглавяват парламентарни комисии. Към момента Яне Янев е председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, който пост ще трябва да напусне. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още