IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В района на Банско още няма условия за ски

Откриването на сезона 2009-2010 г. ще стане на „Бъндеришка поляна“ на 12 декември

09:48 | 09.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
В района на Банско още няма условия за ски

В района на скизоната „Банско“ в Пирин падна малко сняг, оръдията за изкуствен сняг са включени и при минусови температури действат, но условия за скиорите все още няма. Това съобщи мениджърът на скицентъра Иван Обрейков, цитиран от БТА.

Той е колегите му от дружество „Юлен“ се надяват да се сбъдне прогнозата за застудяване и за снеговалеж в планината, за да бъде типично зимен декорът за официалното откриване на новия скисезон в Банско на 12 декември.

Откриването на сезона 2009-2010 г. ще стане на „Бъндеришка поляна“ с участието олимпийски и световни шампиони и медалисти в алпийски ски.

На писта „Алберто Томба“ гостите на курорта ще имат възможност да видят паралелен слалом с участието на скилегендите Марк Жирардели, Пирмин Цурбриген, Петър Попангелов, Боян Крижай, Пол Акола, Патрик Ортлиб и Петер Мюлер.

Кабинковият лифт от Банско до „Бъндеришка поляна“ в момента работи. Във високите части на Пирин вече се е образувала снежна покривка, но скитрасетата там не са обработени, защото все още не е възможно машините да стигнат до тях, каза Обрейков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още