IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд приключи реорганизацията си

Дружеството финализира сформирането на лизингов подхолдинг като последна стъпка от преструктурирането си

16:01 | 08.12.09 г.
Еврохолд приключи реорганизацията си

Еврохолд България приключи процеса си на реорганизация, след като финализира създаването на лизингов подхолдинг, заяви дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

В началото на месеца Еврохолд апортира акциите на лизинговите си дружества в България, Румъния и Македония в капитала на новосформирания лизингов подхолдинг БГ Аутолийз холдинг с търговско наименование Евролийз Груп, се казва в съобщението на холдинговата компания.

Еврохолд България е собственик на 100% от акциите на новия холдинг, който съответно притежава 100% от трите дъщерни лизингови дружества. С оглед възможностите компанията в бъдеще да набира средства от по–развитите капиталови пазари, новото дружество е регистрирано в Холандия.

Процесът на реорганизация на структурата на Еврохолд България включваше създаването на три подхолдинга, консолидиращи ключовите бизнеси на компанията-майка – Евроинс Иншурънс Груп (застраховане), Авто Юнион Груп (продажба на автомобили) и Евролийз Груп (лизингова дейност).

Днес акциите на Еврохолд загубиха 0,9% от стойността си до цена от 1,34 лева за брой. Пазарната капитализация на дружеството е 83,6 млн. лева, което е с 4,3% по-малко отпреди три месеца.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още