IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Инвестирайте в провинцията

Премиерът пое ангажимента да изисква от министрите от кабинета да създават максимално добри условия за инвестиции в България

19:53 | 07.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: Инвестирайте в провинцията

Добре е да има повече инвестиции в провинцията и в производството, тъй като така се създават повече работни места, каза премиерът Бойко Борисов по време на церемонията за награждаване на "Инвеститор на годината".

Той посочи, че за последните години чуждите инвестиции в страната са общо над 24 млрд. евро, но над 70 на сто са инвестиции в строителството, и то главно в София.

Борисов каза, че поема ангажимента да изисква от министрите от кабинета да създават максимално добри условия за инвестиции в България, а той самият „е винаги готов за разговори с представители на бизнеса“.

Той призова работодателите „да дадат малко повече пари на работниците и служителите за Коледа“.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев каза от своя страна, че въпреки кризата и тази година България е привлекателна за инвеститорите благодарение на ниските данъци, добрата правна рамка и балансирания бюджет.

По думите му обаче трябва да се работи още за намаляване на лицензионните и разрешителните режими за бизнеса.

Зам-министърът на икономиката и енергетиката Евгени Ангелов съобщи, че в последния доклад на Световната банка по индикатора стартиране на бизнес България се е изкачила с 31 места по-нагоре в сравнение с предишната си позиция, главно заради намаляването на вноската за откриване на фирма на 2 лв.

Седем компании са определени за „Инвеститор на годината“ в четвъртия поред конкурс на БАИ, в рамките на който се номинират и награждават инвестиционните проекти „с най-значим принос в различните сфери на българската икономика“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още