IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Договорът за Бургас-Александруполис е неизгоден

Този петролопровод е проблем за екологията на Бургас и региона, каза премиерът

07:43 | 07.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: Договорът за Бургас-Александруполис е неизгоден

Подписаният договор за петролопровода "Бургас-Александруполис" е неизгоден за страната ни и не защитава нейните интереси. Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че договорът ще бъде публикуван, за да се запознае обществеността, че в него няма предвидени клаузи някоя от страните да се оттегли.

Този петролопровод е проблем за екологията на Бургас и региона, заяви Борисов, цитиран от БТА.

Той каза още, че договорът е подписан така, че страната ни може само да бъде неизправна страна по него. За другите две държави това е много важен договор. Русия си продава петрола с нейни танкери и печели от това. Гърция все едно получава извор на петрол в Алексадруполис, преработва го, кара го с нейни танкери и тя печели от това, каза Борисов.

На въпрос възможни ли са технологични корекции в договора премиерът отговори, че са положени старания да се направят такива корекции и по време на срещата в Гърция, където са били и президентът Георги Първанов, и министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още