IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

8 хил. безработни ще бъдат наети за гледане на деца

Проектът, който е по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 64 млн. лв., ще започне още този месец

14:49 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
8 хил. безработни ще бъдат наети за гледане на деца

Осем хиляди души ще участват в програма за наемане на хора без работа, които да се грижат за деца в семейство, в което и двамата родители работят. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на парламентарния контрол в отговор на депутата от „Атака“ Калина Крумова за демографската политика.

Проектът, който е по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 64 млн. лв., ще започне още този месец.

Приоритетно ще се разглеждат заявления на самотни родители, многодетни семейства, родители на деца с увреждания, родители с увреждания, както и семейства с месечен доход до две средни работни заплати.

Младенов информира, че в антикризискните мерки на Националния съвет за тристранно сътрудничество е предвидено да се сключи споразумение между синдикатите и работодателите за създаване на условия за надомен труд, дистанционна работа или наемане чрез агенциите за временна заетост.

Чрез регламентирането на тези възможности майките ще могат да работят по начин, който ще е по-удобен за тях, обясни министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още