IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разпродават имущество на длъжници на ВиК в Разград

Покани за доброволно плащане са изпратени до 2079 клиенти за сумата 236 хил. лева

12:43 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Разпродават имущество на длъжници на ВиК в Разград

Около 8000 битови абонати на „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД в Разград са с повече от две неплатени фактури. Общата сума, която те дължат към дружеството, е 555 000 лева, съобщи управителят на ВИК в областния град Красимир Стоянов.

Покани за доброволно плащане са изпратени до 2079 клиенти за сумата 236 хил. лева.

По думите на управителя към края на предходния месец дружеството е завело 183 дела срещу некоректни клиенти за 87 хил. лева. Основно вземанията стават чрез запор на заплати и разпродаване на вещи, посочи Стоянов, цитиран от БТА. Съдебните изпълнители описват мебели, автомобили, домашни животни, кухненски прибори.

Досега са осъществени няколко търга за публична разпродажба на лично имущество. Поредният публичен търг за разпродажба на вещи на задлъжнял абонат е насрочен за утре.

От вчера влезе в сила и новата цена на водата, доставяна от „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД в Разград. Тя беше утвърдена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране през миналия месец. Увеличението е с 12 стотинки и вместо 2,47 лева разградчани вече ще плащат 2,59 лева за куб. м вода.

Красимир Стоянов уточни, че единствената и основна причина за увеличението е поскъпването на електроенергията от юли.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още