IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Желева си защити ресора

Новият комисар за реакцията при кризи определи като непрецизни и неосведомени тези, които смятат ресора й за незначителен

11:48 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Желева си защити ресора

Ресорът на българския еврокомисар в новата Европейска комисия (ЕК) - „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи“, е един от ресорите, чрез който най-конкретно ще се реализират ценностите на ЕС като глобален актьор, който съзнава необходимостта от устойчиво развитие и солидарност между народите.

Това каза министърът на външните работи Румяна Желева на пресконференция за ресора й като бъдещ еврокомисар.

Министър Желева каза, че е безкрайно учудена от всички коментари за ресора от последните дни и от степента на тяхната, по думите й, не особена прецизност и неосведоменост, които за съжаление след футбола и политиката са добавили и ЕК като теми, които всички познават и по които всички могат да се упражняват.

Според Желева тези коментари са от политици, които са провалени във вътрешнополитически план и които налагат тенденция на евроскептизизъм.

Министър Желева каза, че европейската интеграция е най-голямото постижение в Европа и за България и тя като убедена европейка не би позволила по този начин да се налага евроскептицизъм.

Изявленията на Желева идват след коментари през почивните дни от бившия премиер Сергей Станишев, според когото България е получила най-незначителния ресор в ЕК. Настоящият министър-председател контрира с репликата: „Ако бедствията са лош ресор, Доган нямаше да го даде на Етем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още