IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ТЕЦ „Марица Изток“ 2 и Булгаргаз с нови съвети на директорите

Георги Христозов беше и до момента член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на топлоелектрическата централа

10:26 | 28.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
ТЕЦ „Марица Изток“ 2 и Булгаргаз с нови съвети на директорите

Живко Динчев, Илко Желязков и Георги Христозов са избрани за членове на Съвета на директорите на ТЕЦ „Марица Изток 2” на вчерашното заседание на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха от холдинга.

Георги Христозов беше и до момента член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на топлоелектрическата централа.

С решението на ръководството на БЕХ от Съвета на директорите на топлоцентралата са освободени Евгени Стойков и Георги Хаджийски.

Живко Динчев е завършил Техническия университет в София със специалност инженер по „Топлинна и масообменнатехника”. Магистър е по „Мениджмънт на персонала”. От 1995 година до момента работи в ТЕЦ „Марица Изток” 2, като през последните години е заместник-изпълнителен директор.

Илко Желязков е със степен магистър от Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Специализирал е „Управленски умения” в Института за публична администрация и европейска интеграция към Министерството на държавната администрация и административната реформа. Работил е в системата на МВР.

На заседанието си БЕХ избра и нови членове на Съвета на директорите на „Булгаргаз”. Това са Борис Тодоров и Георги Гегов. Третият член на съвета е Димитър Гогов, който и до момента беше изпълнителен директор на газовата компания.

С приетите промени от ръководството на „Булгаргаз” са освободени членовете на съвета на директорите Венцислав Агайн, Красимир Станулов и Юлиян Генов.

Борис Тодоров е инженер със специалност „Топло и ядрена енергетика”. Магистър е по „Икономика и управление на индустрията”. Има близо тридесетгодишен стаж в областта на енергетиката, като последователно е заемал различни длъжности в АЕЦ „Козлодуй” и „Топлофикация- София”. През последните четири години работи в областта на газоразпределението.

Георги Гегов е завършил УНСС като магистър по „Право”, както и „Стратегическо икономическо развитие на енергийния пазар” в Energy Delta Instituteр Гьонингер, Холандия. Той е работил в сферата на енергетиката и търговията и преноса на газ, като е бил и част от юридико-консултантския комитет по проекта „Набуко”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още