IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон холдинг АД излиза на печалба за третото тримесечие

Темпът на спад в приходите през юли-септември се забавя

16:41 | 27.11.09 г.
Синергон холдинг АД излиза на печалба за третото тримесечие

Синергон холдинг АД излиза на печалба от 4 млн. лв. за третото тримесечие на годината, след като регистрира загуби през първите две тримесечия. На годишна база печалбата за периода юли-септември пада с 80%, според консолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

За първите девет месеца холдингът отчита консолидирана загуба от 1,8 млн лева срещу печалба от 20,4 млн. лева за съответния период на 2008.

През третото тримесечие общите приходи спадат с 35% на годишна база до 67,7 млн. лева. Общите приходи регистрираха годишен спад от над 58% до 46,9 млн. лева за второто тримесечие.

През третото тримесечие, сравнено с второто тримесечие на 2009 г., е постигнато подобрение на резултатите по отношение на: повишаване на продажбите на течни горива в Синергон Петролеум ЕООД, продажбите в морските хотели на Синергон Хотели АД. Реализирана е печалба от продажба на нетекущи активи в размер на 2,001 млн. лв., се казва в доклада за дейността.

За първите девет месеца на годината общите приходи отчитат спад от над 48% на годишна база до 158 млн. лева.

Намалението се дължи основно на намалените на продажби на строителни и отоплителни материали, мебели в следните дружества: Топливо АД, Премиер Пл АД, Балканкерамик АД и Шамот АД- 50%, намаляла е и реализацията на лаково-бояджийски материали – с 25% в Лакпром АД и подови настилки и топлоизолационни материали – с 20% в Петър Караминчев АД. Спрямо същия период на миналата година има спад и в туристическите услуги в Синергон хотели АД и Енерджи Делта ЕООД, се казва в доклада за дейността.

Синергон холдинг консолидира резултатите на 26 дъщерни, едно асоцииранo дружество и две предприятия с малцинствено участие.

Акциите на Синергон холдинг поевтиняха с 0,8% до 2,20 лева днес. Пазарната капитализация на дружеството намалява с 8,7% през последните три месеца до 40,4 млн. лева.

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още