IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Сеизов: Цените на БФБ са добри за инвестиции с хоризонт 9-36 месеца

Задача на посредниците е да убедят инвеститорите в това, смята изпълнителният директор на Булброкърс

14:34 | 27.11.09 г.
И. Сеизов: Цените на БФБ са добри за инвестиции с хоризонт 9-36 месеца

Сега ценовите нивата на Българската фондове борса са добри за инвестиции с хоризонт за вложенията от 9 до 36 месеци. Една от задачите на посредниците е да убедят инвеститорите в това, за да се преодолее стагнацията на нашия пазар. Това каза Иво Сеизов, изпълнителен директор на Булброкърс, на Българския икономически форум, който се провежда в София.

Според него посредниците трябва още да се фокусират върху предлагането на по-качествени услуги и оптимизирането на вътрешните структури, като аутсорснат процеси като счетоводство, HR услуги, бек-офис и други административни дейнсти.

Друг път за посредниците е регионалното разрастване с цел по-цялостна и всеобхватна услуга, каза Сеизов. Бизнесът в България е малък и регионът ще е интересен за посредници, които имат ресурса да направят подобно разширяване, добави той.

Сеизов допълни, че докато банковите лихви по депозитите не паднат, не може да се очаква борсата да стане атрактивна за родните инвеститори. А щом тя не е интересна за родните инвеститори, трудно ще стане привлекателна и за чуждите, каза още той.

Една евентуална приватазация на борсата ще е лъч надежда и за българската икономика като цяло, че могат да бъдат привлечени сериозни чужди инвестиции в период на криза, добави Сеизов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още