IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И „Гражданска въздухоплавателна администрация“ с нов директор

Новият директор на ГВА е магистър по международни икономически отношения

14:00 | 26.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
И „Гражданска въздухоплавателна администрация“ с нов директор

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес направи поредната смяна на ръководител на подопечните му организации, като назначи Тилко Петров за главен директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД „ГВА“).

Предишният ръководител Захари Алексиев е освободен по взаимно съгласие, съобщават от министерството.

Новият директор на ГВА е магистър по международни икономически отношения. През 1980 година започва кариерата си в немската авиокомпания Луфтханза като ръководител на дейността по обслужването на пътниците и самолетите.

От 1990 г. до 1994 г. е зам.- мениджър на Луфтханза в Москва. След това последователно е представител на авиокомпанията в Казахстан и в Македония. От 2000 г. досега новият директор на ГВА заема длъжността представител на авиокомпанията в София.

Вчера беше сменен друг шеф от авиацията – директорът на Авиоотряд 28 (т.нар. правителствен авиоотряд), като на мястото на Цвятко Луканов беше назначен Пенчо Пенчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още