IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Известно козметично студио в София с нито лев приходи за пред данъчните

От НАП ще готвят анализ за рисковете при укриване на обороти

16:18 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Известно козметично студио в София с нито лев приходи за пред данъчните

Известно столично студио за лазерна козметика не отчита нито един лев приход от дейността си. Това са установили инспекторите от териториална дирекция на НАП София-град при проверка днес, съобщиха от данъчната администрация.

В студиото, чието име не се уточнява, не е имало нито един касов апарат, а плащанията от клиентите не са отразявани по никакъв начин.

Служителите на НАП са установили също, че нито един от присъстващите в момента на проверката служители на студиото не е имал трудов договор.

Първоначално работещите са отказали съдействие и достъп на инспекторите до счетоводните документи на фирмата. Служители на студиото са опитали също да укрият част от документите от столичните данъчни.

На собствениците на студиото е съставен акт за установяване на административно нарушение и им е даден срок от два дни да представят пред НАП всички счетоводни документи на фирмата.

Санкцията за укриване на обороти може да достигне до 20 хил. лв.

Предстои столичните инспектори да връчат на собствениците и акт за отказ от съдействие на органите по приходите.

Във връзка с проверката днес изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е разпоредил да се направи анализ на рисковете за укриване на данъци и осигурителни вноски в този бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още