IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Има нови български представители в Черноморска банка за търговия и развитие

Милена Бойкова е предложена за директор в банката

12:12 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Има нови български представители в Черноморска банка за търговия и развитие

Министерски съвет определи на днешното си заседание Силвия Инджова за управител за България в Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), съобщи правителствената информационна служба. Инджова в момента е директор на „Национален фонд“ в Министерството на финансите (МФ).

За зам.-управител от българска страна е определен Стефан Сотиров който сега е началник на отдел в дирекция „Външни финанси и международно сътрудничество“ в МФ.

Директорът на „Държавен дълг и финансови пазари“ във Финансовото министерство Милена Бойкова е предложена за директор в банката, а Никола Шерлетов, който в момента е парламентарен секретар на финансовото ведомство, за зам.-директор.

България има статут на страна-учредителка на ЧБТР. Акционерното ни участие в уставния капитал на банката е 13,5 на сто. Членството на страната ни във финансовата институция позволява участието ни в съвместни инфраструктурни проекти в рамките на „Черноморско икономическо сътрудничество“, както и влияние при финансирането и осъществяването им.

Досега предишният зам.-министър на финансите Димитър Ивановски беше член на Управителния съвет на ЧБТР, а Нина Ставрева (началник на кабинета на предишния финансов министър) - член на Борда на директорите. Вицепрезидент по финансите в ЧБТР е София Касидова.

В Черноморска банка за търговия и развитие членуват: България, Гърция, Румъния, Русия, Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Турция и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още