IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Улици без сняг – само ако по тях минава градски транспорт

От общината готвят кампания, с която ще ни обясняват какви задължения имаме за почистване при снеговалеж

18:39 | 23.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Улици без сняг – само ако по тях минава градски транспорт

В плановете за зимно почистване са включени улиците на масовия градски транспорт и с обществена значимост, но не се предвижда почистване на вътрешнокварталните улици, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Общо 207 снегорина ще чистят София през зимата, обясни кметът Йорданка Фандъкова след среща с фирмите, ангажирани със зимната подготовка на столицата.

“Други 82 машини са подготвени за извозването на сняг, но средствата за това остават същите както през миналия сезон поради финансовата криза”, обясни новият градоначалник.

От общината обявиха още, че ще организират специална комуникационна кампания, която ще разясни на гражданите техните задължения при снеговалеж за почистването на прилежащите пространства.

Спирките в столицата ще се чистят, без да се извозва снегът от тях заради финансовата криза.

По думите на заместник-кмета Мария Бояджийска за зимното почистване на София през тази година са предвидени 22 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още