IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димана Ранкова влиза в УС на Българска банка за развитие

Бившата заместник-председателка на Комисията по финансов надзор ще заеме мястото на Димитър Тадаръков

14:58 | 17.11.09 г.
Димана Ранкова влиза в УС на Българска банка за развитие

Димана Ранкова е избрана за член на Управителния съвет на Българска банка за развитие (ББР), се казва в съобщение на трезора.

Тя ще заеме мястото на Димитър Тадаръков. Останалите членове на УС на банката са изпълнителните директори Димитър Димитров, Ангел Геков и Сашо Чакалски.

Ранкова е бивш заместник-председател на Комисията по финансов надзор. В продължение на 6 години – от 2003 до 2009 г., тя ръководи управление "Надзор на инвестиционната дейност". Преди това работи и в Държавната комисия по ценни книжа от създаване й през 1996 г.

Ранкова участва в създаването на редица закони и нормативни документи, свързани с капиталовия пазар у нас – Закон за публичното предлагане на ценни книжа, Закон за дружествата със специална инвестиционна цел, Закон за мерките срещу пазарните манипулации, Закон за пазарите на финансови инструменти, Закон за комисията по финансов надзор и др. Автор е на над 100 публикации в специализирани издания.

Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Преминала е практически курсове на обучение в областта на ценните книжа и фондовите пазари в Париж, Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още