IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До 5 хил. лв. глоба за невъзстановена общинска собственост след ремонт

Аварийни ремонти на съществуващите мрежи и отклонения, при които е наложително прокопаване на публична общинска собственост, могат да се правят само след писмено уведомяване на районната администрация

09:54 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
До 5 хил. лв. глоба за невъзстановена общинска собственост след ремонт

С глоба от 1000 до 5000 лева ще се наказват фирмите в столицата, ако не възстановят публичната общинска собственост след аварийни или текущи ремонти. Това се предвижда в проект на Столичната община на Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и гаранциите при строителството им в столицата, съобщиха от общината.

Причината за създаването на наредбата е липсата на общ документ за столицата, който да регламентира задълженията на експлоатиращите дружества, операторите на обществени услуги, поставящите електронни съобщителни мрежи, както и на фирмите, които от името на общината или за своя сметка изграждат части от мрежи или съоръжения на техническата инфраструктура, които са общинска собственост - водопроводи, канали, улично осветление и улици.

В наредбата се изисква всяка година до 15 октомври операторите на електронни и съобщителни мрежи, енергийните, топлопреносните, газопреносните и експлоатационните дружества да представят своите инвестиционни намерения за изграждане и подмяна на мрежите им в Столичната община.

Извън заявената програма операторите ще имат право да извършват само аварийни ремонти.

В проектонаредбата се изисква при плановото изграждане на нови или подмяната на стари мрежи и съоръжения на инженерната инфраструктура задължително да се изграждат и сградните отклонения до регулацията на имотите.

Аварийни ремонти на съществуващите мрежи и отклонения, при които е наложително прокопаване на публична общинска собственост, могат да се правят само след писмено уведомяване на районната администрация, предвижда наредбата. След като аварията бъде отстранена ще се прави констативен протокол и заснемане на участъка от страна на районната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още