IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смениха съвета на директорите на енергийния холдинг

Новият съвет на директорите се състои от трима души и се оглавява от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова

17:59 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Смениха съвета на директорите на енергийния холдинг

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков освободи днес всички членове на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха от министерството.

Оставките си са депозирали Борис Пеков - председател на СД, Тенчо Попов – зам.- председател на СД, и членовете на борда Галина Тошева, Димитър Гогов и Димитър Димитров.

Договорите им са прекратени по взаимно съгласие, без да се дължат обезщетения.

Новоназначеният Съвет на директорите се състои от трима души и се оглавява от Мая Христова – зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Другите двама членове на СД са Галина Тошева, която е преизбрана за изпълнителен директор, и Добрин Стефкин – служител от Държавната комисия по сигурността на информацията.

С промените се цели подобряване оперативността в работата на ръководството на енергийния холдинг, посочват от икономическото министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още