IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват директорите в Благоевград-БТ, София-БТ, Плевен-БТ и Асеновград-БТ

Общо 10 директори ще загубят постовете си, като ще останат 12 в четирите дъщерни на Булгартабак

18:01 | 12.11.09 г.
Намаляват директорите в Благоевград-БТ, София-БТ, Плевен-БТ и Асеновград-БТ

Булгартабак холдинг АД свиква Oбщи събрания на дъщерните дружества в Благоевград, София, Плевен и Асеновград, на които ще намали броя на членовете на Съвета на директорите от 5 или 7 на трима, показват покани, публикувани чрез БФБ-София.

Общо 10 директори ще загубят постовете си, а 12 ще бъдат преназначени. Няма да има нови лица в бордовете на 4-те дъщерни дружества. Планират се също така промени в одитните комитети на компаниите.

За 17 декември 2009 г. е насрочено Общото събрание на акционерите на Благоевград-БТ АД. Предвижда се директори да останат трима, а именно Асен Шехов, Валентин Груев и Петър Папучаров, а да бъдат освободени четирима в това число Никола Атанасов, Георги Пашалиев, Росен Асенов и Мариана Канчева.

Също за 17 декември 2009 г. е насрочено Общо събрание на акционерите на Плевен-БТ АД, на което да се реши като директори да останат Ирена Вълева, Иванка Раичкова и Любомир Буковски. Предлага се постовете си да загубят Диана Мечева и Иджерал Хасанов.

На 17 декември 2009 г. акционерите на София БТ АД ще гласуват като директори да останат Теню Делчев, Валентин Иванов и Красимир Петров, а да бъдат освободени Иван Биларев и Румен Порожанов.

Също на 17 декември акционерите на Асеновград-БТ АД ще гласуват Гергана Иванова, Александър Шостенко и Любомир Наков да запазят постовете си в Съвета на директорите, а Светослава Бейнова-Малчева и Айше Реджеб да бъдат освободени.

На 11 декември акционерите на Булгартабак холдинг АД ще гласуват за преминаване от двустепенна към едностепенна форма на управление, като петимата сегашни членове на Управителния съвет ще станат новите членове на Съвета на директорите.

Свързани компании:

Плевен-Булгартабак АД (отписано)(4PQ)

Асеновград Табак АД /в ликвидация/(6AD)

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още