IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НАП очаква да събере толкова приходи, колкото и през 2008 г.

Планът за приходи за 2009 г. бил завишен с 20 на сто спрямо изпълнението за 2008 г. при параметри, които са нереални

15:10 | 12.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
НАП очаква да събере толкова приходи, колкото и през 2008 г.

Националната агенция за приходите (НАП) ще събере толкова приходи, колкото е събрала и през 2008 г., съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, цитиран от БТА. От НАП уточниха, че през 2008 г. са събрали 13,1 млрд. лв. в държавния бюджет.

Планът за приходи за 2009 г. е завишен с 20 на сто спрямо изпълнението за 2008 г. при параметри, които са нереални, така че ще изпълним приходи, равни на тези за 2008 г., посочи Стефанов. Вече сме в края на годината и нашите прогнози са за стабилни приходи, което в условията на криза е безспорен успех, коментира той. Според него това се дължи на извършените реформи, за които ни похвалиха от Световната банка.

Стефанов отчете днес при представянето на резултатите от проекта за реформа на приходната администрация, че проблемите на данъкоплатци и служители на НАП с информационната система на агенцията произтичат от грешни данни, подадени от бившите системи на данъчната администрация и администрацията на НОИ.

Трябва да се предприемат и законодателни промени за ограничаване на подаването на коригиращи декларации, каза Стефанов.

Поради неосъществения строеж на нова сграда на НАП, която да обедини всички подразделения в София, процесът по обслужване на клиенти е затруднен, каза още Стефанов. Надявам се, че дори и в условията на криза ще се намерят средства, така че сградата на НАП да бъде построена, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още