IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 12 ноември

08:23 | 12.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 12 ноември

Отпуски за 400 млн. лв. минират бюджета

в. Дневник

Чиновниците само в министерствата са натрупали невзети отпуски за 300-400 млн. лв., съобщи финансовият министър Симеон Дянков вчера. Той уточни, че в тази сума не влизат платените почивни дни, от които не са се възползвали служителите в агенциите. Колко още отпуски ще изскочат от по-малките ведомства ще стане ясно следващата седмица. Според Дянков голяма част от отпуските са натрупани неправомерно и ще се анализира дали неизползваните дни могат да се анулират. След това ще се прецени кога и как ще се плаща останалата сума, каза министърът на финансите.

Четирима инвеститори чакат покана за АЕЦ „Белене”

в. Новинар

С близо половин милион лв. са намалели приходите на община Белене, а младите хора в града си стягат куфарите за чужбина заради политическия блокаж на строежа на Втора атомна. Това стана ясно по време на среща на Сдружението на регионалните представители на местните медии и ръководството на община Белене. Приходите ще са с 440 000 лв. по-малко заради забавянето на проекта, съобщи кметът Петър Дулев. Ако строежът беше започнал, очаквахме 940 000 лв. приходи, обясни той. Според кмета на общината всички тези пари са щели да бъдат вложени в ремонти на детски градини, на уличното осветление и в петте селища към общината. Нека бъдем оптимисти, обект от такова стратегическо значение за развитието на ядрената ни енергетика не може да бъде спрян, каза Станислав Георгиев, секретар на Булатом. Има поне 4 сериозни инвеститора, които проявяват интерес за участие в строежа на АЕЦ „Белене”.

12 предложения на банките за по-добра икономическа среда

в. Дневник

Дванайсет предложения за подобряване на икономическата среда и намаляването на риска представи Асоциацията на банките в България (АББ) на финансовия министър Симеон Дянков вчера. Като следствие от това ще се стигне и до намаляване на лихвените нива по кредитите, обясни след срещата Виолина Маринова, председател на управителния съвет на АББ и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.
Представителите на кредитните институции отказаха да дадат подробности по предложенията с мотива, че тепърва ще се обсъждат с финансовото министерство. 

Община и енергийна компания заровиха томахавките

в. Стандарт

Община Гълъбово и американската компания AES, която изгражда нова ТЕЦ край града, заровиха томахавките. На личната за България дата 10 ноември се споразумяхме да изтеглим всички съдебни искове помежду си, потвърдиха днес от двете страни за постигнатото на снощната среща.

Инициативният комитет е отменил готвените за сряда протести. В най-скоро време общинарите и американската компания щели да подпишат двустранен договор за социалните ангажименти на АЕS към Гълъбово и селищата в общината. Те щели да бъдат свързани преди всичко с подобряваане на социалната инфраструктура, базата на образованието и спорта.

Орязването на парите за деца се оказа "техническа грешка"

в. Сега

Решението на правителството да намали двойно помощите за отглеждане на близнаци и да отмени изцяло еднократното подпомагане на майки студентки с 2880 лв. внезапно се оказа техническа грешка, която ще бъде отстранена. "Не знам защо е допуснато това, но между първо и второ четене на закона за бюджета тези текстове ще бъдат коригирани, за да се защитят тези интереси", обяви вчера премиерът Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още