IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак ще се приватизира чрез конкурс с тайни оферти

Пазарната практика показва, че конкурсите с тайно наддаване привличат повече инвеститори, обясни решението министърът на икономиката

14:18 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак ще се приватизира чрез конкурс с тайни оферти

Приватизацията на Булгартабак ще се извърши чрез конкурс, при който инвеститорите ще подават тайни оферти, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Вчера той обяви, че ще има промяна на начина на приватизация на Булгартабак, без да посочва каква точно.

Решението на предишното правителство беше приватизацията на компанията да се извърши чрез конкурс с явно наддаване.

По думите на Трайков пазарната практика показва, че конкурсите с тайно наддаване привличат повече инвеститори, а стремежът на правителството е при продажбата на дружеството да се постигне по-висока цена.

Заради промяната на процедурата приватизацията на Булгартабак ще се отложи с два-три месеца и по всяка вероятност ще се реализира през пролетта на следващата година, каза Трайков.

Той съобщи още, че България ще подпише с Азербайджан меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката по време на визитата у нас на президента на страната.

Предвижда се създаването на съвместна работна група, която да обсъди възможностите за създаване на съвместна компания за пренос на компресиран газ между двете страни, като от българска страна евентуално ще участва Булгартрансгаз.

Договореното количество газ между двете страни е 1 млрд. куб. м, но е възможно то да бъде увеличено.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 11.11.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още