IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проверяват за китайски стоки на "Произведено в България"

Често в предишни издания на изложението се е случвало някои от предлаганите стоки всъщност да са произведени в Китай, а също Индия и др. страни

21:32 | 10.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват за китайски стоки на "Произведено в България"

Федерацията на потребителите ще прави проверки по време на започващото в петък поредно изложение в НДК "Произведено в България", на което в рамките на седмица над 300 фирми ще представят своите продукти.

Федерацията е организирала група от доброволци, които ще извършват постоянен контрол по щандовете и ще отбелязват със знака си изрядните български производители. По този начин ще се предотврати възможността евтини азиатски стоки да се появяват по щандовете, предназначени за витрина на родното производство, става ясно от съобщение на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Често в предишни издания на изложението се е случвало някои от предлаганите стоки всъщност да са произведени в Китай, а също Индия и др. страни.

Според председателя на палатата Цветан Симеонов икономическата картина в страната е тежка, "но тя не бива да се представя само в черни краски". Кризата изисква по-сериозна подготовка на мениджърите и по-качествена работа на служителите, смята той. "Никой не крие, че тази година броят на изложителите и на заетите щандове (на "Произведено в България") намалява, приблизително с около 20%, допълва обаче Симеонов.

Огласено преди около месец изследване на БТПП между 43% и 47% от българските фирми очакват през 2010 г. спад на продажбите си и намаляване на наетия персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още