IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона ще доставя компресиран газ в Македония

Първите доставки са в началото на декември по заявка за 1,23 млн. лева

10:11 | 10.11.09 г.
Енемона ще доставя компресиран газ в Македония

Енемона ще доставя компресиран природен газ на индустриален клиент в Македония, се казва в съобщение на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

На 6 ноември Енемона Ютилитис, което е дъщерно дружество на Енемона, е подписало дългосрочен договор за доставка на компресирания природен газ.

Първите доставки са предвидени за началото на декември, като предварителната заявка на клиента възлиза на 1,23 млн. лв. (без ДДС).

Планирано е и допълнително проектиране и изграждане на съоръжения, с оглед цялостното преминаване на клиента към природен газ като енергоносител. Доставката се реализира чрез изградения и въведен в експлоатация в началото на 2009 година виртуален газопровод на Енемона Ютилитис – "Симитли".

Енемона Ютилитис е лицензиран търговец на електроенергия, природен газ и други.

Миналата седмица Енемона обяви, че ще регистрира дружество - инвестиционен фонд - с цел привличане на капитал за дялово участие в енергийни дружества, сред които е и Енемона Ютилитис.

Акциите на Енемона се търгуват към момента с поскъпване от 1,9% до 10,19 лева за брой.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още