IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отмениха запора върху акциите на Арома, стартът на търговията е неизвестен

Определението на Софийски градски съд не подлежи на обжалване

17:19 | 06.11.09 г.
Отмениха запора върху акциите на Арома, стартът на търговията е неизвестен

Определение на Софийски градски съд отменя забраната върху упражняването на правата върху акциите на Арома АД и обезсилва обезпечителната заповед от 21 юли 2008 г., съобщиха от Арома за Investor.bg.

Запорът първоначално беше отменен на 26 май, но това решение на Софийски градски съд беше обжалвано. С решение на следващата съдебна инстанция отмяната на запора е потвърдена. Новото съдено определение е от 27 октомври, поясниха от компанията.

Арома АД е подало молба по изпълнителното дело при частен съдебен изпълнител Мариян Петков за вдигане на наложените обезпечения. Ръководството на Арома обаче обръща внимание на акционерите и инвеститорите, че настоящата информация не следва да се разбира като стартиране на търговията с акциите от капитала на Арома АД.

Начало на търговията с емисията акции може да бъде поставено след получаване в Централен депозитар АД и Българска фондова борса - София АД на официално уведомление от съдебния изпълнител за вдигане на обезпечението.

На 31 юли 2008 г. запорираха акциите на Арома АД. Същият ден Комисията за финансов надзор сезира Висшия съдебен съвет по случая с Арома.

 

Свързани компании:

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още