IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Деривативният пазар на БФБ готов в края на 2009 или началото на 2010 г.

Няма заявен интерес за удължаване на сесията на БФБ-София

13:10 | 06.11.09 г.
Деривативният пазар на БФБ готов в края на 2009 или началото на 2010 г.

Деривативният пазар на БФБ-София ще е готов в края на тази или началото на следващата година. Това стана ясно след връчването на сертификат за управление на качеството ISO 9001 и системата за управление на информационната сигурност ISO 27 000 на БФБ-София.

Повечето борси в региона имат системата за управление на информационната сигурност ISO 27 000, стана ясно на пресконференцията при получаването на сертификатите.

За момента на бъдещия деривативен пазар няма предвидени за търговия други инструменти, освен планираните варанти на Енемона.

Варантите на компанията все още не са с публикуван проспект от КФН, а преди листването им ще се търгуват права, даващи право за придобиване на варанти. През това време се очаква БФБ-София да е готова с Алтернативния (Деривативния) пазар.

На въпрос дали има заявен интерес от инвестиционната общност за удължаване на сесията на БФБ-София от борсата отговориха отрицателно.

По отношение на информациите за отмяна на намеренията за делистване на над 200 неликвидни компании, не бе обявено официално решение.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още